ŽILINA: Deň Erasmus+ na ŽU vyzdvihol benefity medzinárodnej spolupráce

TASR, 18. marca 2017 8:24

Záštitu nad podujatím prevzal veľvyslanec Francúzska na Slovensku Chistophe Léonzi.

Žilina 17. marca (TASR) - Vyzdvihnúť benefity medzinárodnej spolupráce a štúdia v zahraničí bolo hlavnou motiváciou organizátorov Dňa Erasmus+ na Žilinskej univerzite (ŽU) v Žiline, ktorý sa uskutočnil vo štvrtok 16. marca. TASR o tom informovala Katarína Géčová z oddelenia medzinárodných vzťahov a marketingu ŽU.
Štúdium či stáž v zahraničí pomáhajú študentom rásť osobnostne a sú prínosom aj Foto: ŽU Žilina

"Internacionalizácia je pre ŽU kľúčová. Veda ani vzdelávanie dnes na modernej univerzite neobstoja bez spolupráce so zahraničnými partnermi. Vedieme k tomuto aj našich študentov. Štúdium či stáž v zahraničí im pomáhajú rásť osobnostne a sú prínosom aj v ich profesionálnom živote,“ podotkol prorektor pre medzinárodné vzťahy a marketing ŽU Jozef Ristvej.

Záštitu nad podujatím prevzal veľvyslanec Francúzska na Slovensku Chistophe Léonzi. "Atašé pre vedeckú a univerzitnú spoluprácu z veľvyslanectva Francúzskej republiky Francois-Xavier Mortreuil vydvihol dôležitosť nielen študentskej, ale i pracovnej mobility v Európe 21. storočia. Člen medzinárodného výskumného tímu projektu ERAdiate na ŽU Giuseppe Lugano na osobnom príklade priblížil, ako mobilita Erasmus môže ovplyvniť osobný rast aj profesionálnu kariéru," uviedla Géčová.

Doplnila, že o medzinárodných príležitostiach z pohľadu biznisu hovoril Ján Krúpa zo spoločnosti Scheidt and Bachmann. "Pohľad študentov na internacionalizáciu priniesli členovia medzinárodnej študentskej organizácie ESN (Erasmus Student Network) pôsobiacej na ŽU, ktorej hlavným poslaním je pomôcť adaptovať sa v novej krajine študentom zo zahraničia. Motivujúcou prezentáciou ich doplnila koordinátorka organizácie SAIA pre žilinský a trenčiansky región Dominika Kacejová," dodala Géčová.






Téma TASR



Používaním stránok SkolskyServis.sk súhlasíte s používaním cookies, ktoré slúžia na zlepšenie kvality nášho obsahu.

Viac