Tradičná zabíjačka bude v strede Petržalky aj tento rok

Školský servis, 13. decembra 2018 8:15

Tradičné gastronomické výrobky - údenú rolku, stehno, krkovičku budú vyrábať žiaci SOŠ Farského.

Bratislava 13. decembra (SkolskyServis.sk) - Tradičnú župnú predajnú zabíjačku v strede Petržalky organizuje v sobotu 15. decembra v čase od 10.00 h do 15.00 h Bratislavský samosprávny kraj spoločne so župnou Strednou odbornou školou gastronómie a hotelových služieb na Farského 9 v Bratislave. Cieľom je popularizovať a prezentovať tradičné remeslo mäsiar-údenár.
Foto: Štefan Puškáš/TASR

Počas celého dňa si môžu návštevníci pozrieť nielen ukážku zručností študentov a ich majstrov, ale aj nakúpiť zabíjačkové špeciality ako jaterničky, krvavničky, klobásy, tlačenku, oravskú slaninu a iné tradičné gastronomické výrobky - údenú rolku, stehno, krkovičku, vyrobené nielen žiakmi školy pod vedením majstra odborného výcviku Ladislava Šimona, ale aj absolventov školy Zola Galamboša z Nového Života a Tibora Ékeho z Gabčíkova. Kupujúci si môžu dopriať aj zákusok, kávu, čaj a či iné dobroty v školskej pizzérii.


SkolskyServis.sk informovala Mgr. Lucia Forman hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja

Téma TASR